Museum More | Kasteel Ruurlo

Vordenseweg 2, 7261 LZ Ruurlo | Tel: +31 575 76 03 00 | Toon op kaart

Ontdek het leven en werk van grootmeester Carel Willink in Kasteel Ruurlo waar kunst, historie, architectuur en natuur samenkomen. In de bosrijke omgeving van de Achterhoek ligt het bijzondere Kasteel Ruurlo. Het rijksmonument is een van de mooiste kastelen van de omgeving en wordt omringd door een prachtige en levendige Engelse landschapstuin.

Kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, hebben hun Carel Willink-collectie ondergebracht in Kasteel Ruurlo. Het kasteel en het omliggende landschapspark zijn volledig gerestaureerd. Architect Cor Bouwstra, couturier Ronald Kolk en architect Hans van Heeswijk werden ingeschakeld om vijf eeuwen bouwgeschiedenis te combineren met moderne architectuur.

Meesterlijk raadselachtig

Een grootmeester van formaat als Carel Willink (1900-1983), verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 35 werken te zien zijn in Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’. De opstelling in Kasteel Ruurlo toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder van een elegant en raadselachtig oeuvre. Naast het werk van Carel Willink, zijn ook bijzondere creaties van de modeontwerpster Fong Leng te zien. Magisch, historisch, theatraal en extravagant komen samen in Kasteel Ruurlo.

Het kasteel

Door de bijzondere mix van de schilderijen van topkunstenaar Carel Willink, architectuur uit verschillende eeuwen, de naastgelegen oranjerie en al het natuurschoon van de Achterhoek, staat Kasteel Ruurlo garant voor een bijzonder dagje uit. De kamers van het kasteel zijn te betreden met een ticket van het museum. Voor de niet museumbezoeker
is de omliggende Engelse landschapstuin en oranjerie gratis toegankelijk.

Museum MORE in Gorssel

Museum MORE heeft twee locaties. Naast het bijzondere Kasteel Ruurlo staat middenin het prachtige dorp Gorssel, het mooiste museum voor modern realisme. Sinds 2015 worden hier werken van Nederlandse realistische topkunstenaars getoond, zoals Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien. Door het ruime aanbod kan MORE zich naast het mooiste, waarschijnlijk ook het grootste museum voor modern realisme noemen.

Website Telefoon