Van spannende geschiedenis tot modern realisme

Alle musea

Geniet van toonaangevende kunst en historische schatten in de Achterhoekse musea

Liefhebbers van educatieve cultuuruitstapjes halen hun hart op in de Achterhoek want in onze musea valt altijd iets te leren, ervaren of ontdekken. Ze nemen je bijvoorbeeld mee in de wereld van de geschiedenis, kunststromingen of architectuur en laten je even helemaal ontsnappen aan het alledaagse leven. Van een tussen de weilanden verscholen galerie in een stijlvol verbouwde oude boerderij tot het grootste museum voor Modern Realisme van Europa, de Achterhoek biedt je kunst en erfgoed om van te smullen.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Duik in het verleden en leer het rijke erfgoed van de Achterhoek kennen

De geschiedenis blijft altijd verwonderen. Door onze musea te bezoeken leer je de regio en haar rijke erfgoed kennen en ontdek je alles over de historische bouwwerken, de oude gebruiken en het door de boerenbevolking zo zorgvuldig opgebouwde landschap. Snuif de welvaart van weleer op in een middeleeuws kasteel of ervaar juist het oude boerenleven in een levensecht openluchtmuseum. Beleef de romantiek en muziek van een oude Achterhoekse dichter of herleef de opkomst van een Gelders dorp met al haar bijzondere verhalen door de eeuwen heen.

Tot de verbeelding sprekende kunst van grote en jonge meesters

Van toonaangevende internationale kunstwerken tot verborgen schatten en parels van jonge kunstenaars, de Achterhoek is een van de beste regio’s om kunst en cultuur te snuiven. Glip naar binnen in een van de intieme galeries om artistieke inspiratie op te doen en leer de kunstenaar achter de kunst kennen of bezoek imposante musea vol meeslepende werken van grote meesters en aanstormende talenten. Kunstwerken laten je op een andere manier naar de wereld kijken en vormen voeding voor je brein.

Musea die ongeacht leeftijd blijven boeien en fascineren

Stap een van de Achterhoekse musea binnen en je begeeft je direct in een heel andere wereld. Een wereld die inspireert en ongeacht leeftijd bezoekers blijft boeien en fascineren. Sommige musea bieden bijzondere interactieve ervaringen, anderen slepen je mee door levendige verhalen of pakkende beelden. De musea in onze regio bieden jong en oud een unieke ervaring. Bijkomend voordeel? Samen van kunst genieten, levert verrassende gespreksstof en mooie herinneringen op.