De leukste

Musea voor kinderen

in de Achterhoek

In de Achterhoekse musea hoef je je geen moment te vervelen

Een museum saai voor kinderen? De tijd van de stoffige voorwerpen in kleurloze gebouwen is voorbij. In de Achterhoek barst het van de musea waar verhalen tot leven komen, waar je interactieve ervaringen beleeft of kunstwerken kan bewonderen die blijven fascineren. Met een bezoek aan een museum ga je op een verfrissende en leerzame manier op ontdekkingstocht. Daarbij bieden veel musea ook nog uitdagende speurtochten, creatieve workshops of andere bijzondere activiteiten aan. Zo hoef je je geen moment te vervelen.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Een leuke, educatieve beleving voor het hele gezin

Een museumbezoek is een leuke, educatieve beleving voor het hele gezin. Iedereen leert of ontdekt er wel iets. Vind jij de bordjes ‘niet aankomen’ ook zo vervelend? In onze kindvriendelijke musea kun je juist zelf van alles ervaren en ontdekken en daar steek je dus mooi ook nog eens het meeste van op. Zo wordt een museumbezoek een superleuk dagje uit. Waan je je vandaag een stoere brandweerman in een brandweermuseum of beleef je liever het oude boerenleven door op onderzoek uit te gaan in een openluchtmuseum?

Maak op een speelse manier kennis met kunst en cultuur

In onze kidsproof musea maak je op een speelse en vaak interactieve manier kennis met kunst en cultuur. Zo leer je in ons grootste museum voor realistische kunst hoe schilderijen, beelden en andere kunstwerken de werkelijkheid herkenbaar weergeven. Je ontdekt dat er schilderwerken zijn die nét echt lijken maar verkent ook werken die juist heel mysterieus en raadselachtig zijn. De kindvriendelijke musea in de Achterhoek maken de eerste kennismaking met kunst heel laagdrempelig.

Musea waarin de geschiedenis tot leven komt

In veel musea komt de geschiedenis en het Achterhoeks erfgoed tot leven doordat je er kan luisteren naar verhalen van oude inwoners of door historische gebouwen kan struinen. Zo kun je bijvoorbeeld ervaren hoe het was om in de Achterhoek met een gezin met twee kinderen ondergedoken te zitten in de Tweede Wereldoorlog. Wil je liever een dagje terug naar de tijd van de ridders, jonkvrouwen en hofdames? Ga dan op avontuur in het verleden van een van de grootste middeleeuwse kastelen van ons land.