In deze tijd, waarin we zoveel mogelijk thuisblijven, is er zoveel om naar uit te kijken. Waar publieke plekken zijn gesloten en evenementen zijn afgelast, is het seizoen aangebroken waar de Achterhoek zich van een prachtige kant laat zien. Op onze website,  Facebook en Instagram nemen we je graag mee op reis langs al het moois van onze regio! #zoveelomnaaruittekijken

Door de genomen maatregelen kan de informatie momenteel niet actueel zijn. Voor up-to-date informatie verwijzen we graag door naar de website van de locatie zelf.

Breng een bezoek aan de leukste musea in de Achterhoek!

Een museumbezoek inspireert jong en oud. Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. In de Achterhoek vind je heel veel musea. Kom een dagje cultuursnuiven en proef de Achterhoekse sfeer!

Zet je zintuigen open voor het brede scala aan musea die de Achterhoek voor je in petto heeft. Kunstliefhebber? Dan kun je je hart ophalen in de Achterhoek. Bezoek één van de prachtige musea vol toonaangevende schilder-, glas- en beeldhouwkunst van internationale grootmeesters. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog en de maakindustrie in de Achterhoek - of je laat zien over oude gewoonten en vervlogen gebruiken.

Bekijk hier de brochure van Musea in de Achterhoek

Overzicht Musea Achterhoek

  • Musea