Erfgoedmusea

in de Achterhoek

Herleef de historische verhalen van het veelzijdige erfgoed van de Achterhoek

In het rijke erfgoed van de Achterhoek komen de historische verhalen van vorige generaties inwoners tot leven. Het erfgoed leert je niet alleen over de geschiedenis van de streek maar geeft ook betekenis aan het leven van de mensen die nu in onze regio wonen en werken. Zowel cultuur als natuur zijn van grote waarde voor ons Achterhoekers. Kom de musea en het erfgoed van de Achterhoek ontdekken en verwonder je over de veelzijdige kunst en cultuur van de streek.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Van imposante kastelen tot authentieke boerderijen

Of je nu van imposante kastelen en statige villa’s houdt of van authentieke boerderijen en oerlandschappen, de Achterhoek herbergt een veelzijdig cultureel erfgoed. Ervaar het authentieke boerenleven van de regio in het openluchtmuseum en leer alles over de oude werktuigen. Of bezoek een van de grootste kastelen van ons land en bewonder de slotgracht, verdedigingstorens en authentieke rood-witte luiken die je terugbrengen naar de tijd van de middeleeuwen. Al nippend aan een drankje op het tuinterras van een karakteristiek eeuwenoud jachthuis begeef je je even in de sfeer van lang vervlogen tijden.

Bezoek erfgoedmusea die de rijke historie van de regio belichten

Van leren over oude ambachten tot ervaren hoe het was om in de tweede wereldoorlog in de Achterhoek onder te duiken, onze erfgoedmusea belichten een veelzijdige historie. Duik in de geschiedenis van een bekende mosterd- en azijnfabriek en proef de verschillende soorten smaakmakers van toen en nu. Bewonder een indrukwekkende collectie heiligenbeelden in een markante kerk of ervaar hoe de bewoners van het platteland door de eeuwen heen leefden. Ons cultureel erfgoed geeft betekenis aan alles om ons heen.

Zichtbare en tastbare sporen uit het verleden van de Achterhoek

In de Achterhoek vind je volop boerderijen, kastelen, landhuizen en landschappen die de geschiedenis en cultuur van onze regio actueel houden. Zo zijn op verschillende plekken gebouwen uit het boerenverleden omgevormd tot kunstwerken. De sporen uit ons verleden blijven zichtbaar en tastbaar in onze oude bouwwerken en historische voorwerpen in de musea. Het erfgoed verbindt onze inwoners. Daar zijn we trots op en we geven onze verhalen graag aan je door.