Kunstmusea

in de Achterhoek

Verwonder je over de grote verscheidenheid aan kunstwerken in de Achterhoek

Te midden van het schilderachtige coulisselandschap van de Achterhoek liggen tal van bijzondere kunstmusea verborgen. De regio barst van de interessante vaste collecties en wisselende tentoonstellingen van zowel (inter)nationale grootmeesters als verborgen of aanstormende talenten. Kunst inspireert, zet je aan het denken en laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Een bezoek aan een kunstmuseum is hierdoor niet alleen leuk, je steekt er ook nog eens hartstikke veel van op. Kom jouw smaak ontdekken en verwonder je over de grote verscheidenheid aan kunstwerken die onze regio herbergt.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Stijlvolle galeries vol onontdekte pareltjes

Het voordeel van een galerie is dat je er niet alleen gratis kunst mag bewonderen maar veelal ook kunstwerken kan kopen. Van een stijlvolle galerie met verschillende ruimtes vol abstracte kunst tot een galerie met moderne kunst in een neogotisch kerkje, de Achterhoek herbergt tal van intieme adresjes waar je met open armen zal worden ontvangen. Wat ook zo leuk is aan een galerie? Een werk dat je er nu bewondert, kan over een paar jaar zomaar in een groot museum hangen.

Kunstwerken die prikkelen, fascineren en inspireren

Niet alleen in onze galeries ontdek je nieuwe talenten, ook diverse Achterhoekse musea bieden jonge kunstenaars de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen. Verspreid over de regio vind je overal bijzondere werken die prikkelen, fascineren en inspireren. En wat dacht je van een vrijplaats voor kunst en cultuur in een voormalige kerk in een pittoresk boekenstadje? Van schilderkunst tot muziek en beeldhouwkunst, van welke kunstvorm je ook houdt, je vindt het in de Achterhoek.

Internationale grootmeesters in imposante gebouwen

Wist je dat je in de Achterhoek het grootste museum voor Modern Realisme van Europa vindt? En naar onze smaak is het ook nog eens de mooiste. Het museum heeft twee locaties vol werken van kunstenaars die excelleren in ambachtelijkheid en technische volkomenheid. Maar er is nog veel meer. Van musea met modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst tot musea met juwelen- en glaskunst, de regio heeft naar ieders smaak tal van bijzondere kunstwerken te ontdekken.