De Achterhoek

Ontdek de Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om haar rust, ruimte, karakteristieke landschap, authentieke boerderijen en pittoreske dorpjes. Het kleinschalige en vriendelijke karakter maken de streek een ideale plek om op verhaal te komen.

Geniet van rust, ruimte en natuur
De Achterhoek is beroemd om zijn prachtige eeuwenoude boerderijen. Boerderijen, waarvan de kleur van de luiken vertelt tot welk landgoed de boerderij behoort. Gelegen in het typische coulisselandschap met omzoomde akkers, slingerende beken en mooie doorkijkjes. Hier kun je genieten van rust, ruimte en natuur.

De paden op…
De streek vraagt erom, zou je bijna zeggen! Al die uitgestrekte bossen, die paadjes langs beekjes en die sfeervolle dorpjes. Je moet er wel doorheen wandelen of fietsen. Er liggen tal van routes die u langs de mooiste plekjes van dit prachtige gebied leiden. Zo zijn er de korte ommetjes rondom een dorp of stad maar ook lange afstandsroutes lopen door de Achterhoek.

Stadjes met een eigen verhaal
De verschillende historische stadjes in onze regio hebben elk een eigen ver haal, hun eigen bijzonderheden. Monumentale panden, stadsgrachten, musea, kerken, kloosters, kastelen en oude vestingwerken. Allemaal hebben ze kenmerkende ingrediënten. Afhankelijk van je interesse, zijn ze stuk voor stuk een bezoekje waard!

Wilt u meer weten over de Achterhoek en alles wat er te beleven is?
Kijk op www.achterhoek.nl voor meer informatie!